Parhaat vinkit kalastukseen, ulkoiluun ja retkeilyyn Lohjan alueella – Kuhan kalastuksen mekka

Parhaat vinkit kalastukseen, ulkoiluun ja retkeilyyn Lohjan alueella – Kuhan kalastuksen mekka Lohja, sijaitsee vain noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, on erinomainen kohde kaikille kalastuksen, ulkoilun ja retkeilyn ystäville. Alueella

0 Comments

Parhaat vinkit kalastukseen, ulkoiluun ja retkeilyyn Lohjan alueella – Kuhan kalastuksen mekka

Lohja, sijaitsee vain noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, on erinomainen kohde kaikille kalastuksen, ulkoilun ja retkeilyn ystäville. Alueella on runsaasti aktiviteetteja tarjolla ja huomattava määrä luontoelämyksiä. Lohja on tunnettu erityisesti kuhan kalastuksestaan, mutta myös monipuolisuudestaan kalalajeissa sekä mahtavista ulkoilumahdollisuuksistaan. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat vinkit Lohjan alueen aktiviteetteihin.

1. Kalastus Lohjalla

Lohjanjärvi on kalastajan unelma: järvi on lähes 400 neliökilometrin suuruinen ja monipuolinen niin kalalajeiltaan kuin kalastustekniikoiltaankin. Se on yksi Suomen suurimmista sisävesistä ja tarjoaa hyvät mahdollisuudet harrastaa muun muassa virvelöintiä, heittokalastusta ja vetouistelua. Järven tavoitelluin saalis on tietenkin kuha, jonka lisäksi myös hauki, ahven ja lahna ovat yleisiä pyyntikaloja.

2. Virkistyskalastus

Lohjan alue tarjoaa erinomaiset puitteet virkistyskalastukseen esimerkiksi kalastussiltojen ja laitureiden muodossa. Lähde esimerkiksi perheen kanssa onkireissulle, jossa voit saada saaliiksi lahnoja, säyneitä tai isoja ahvenia. Hyviä paikkoja tällaiseen kalastukseen ovat mm. Virkkalan Sierlan lahdet sekä Nummenjoki.

3. Retkeily ja ulkoilu

Luonnonhelmastaan tunnettu Lohja tarjoaa hyvät mahdollisuudet retkeilyyn ja ulkoiluun. Karoisten salmelassa sijaitsee helppokulkuinen luontopolku, joka vie sinut läpi monimuotoisen luonnon. Lisäksi Lohjalla on useita muita luontopolkuja ja patikointireittejä, kuten Karkalin luonnonsuojelualue tai Uudenmaan Partiolaisten Klondyke-polkureitti.

4. Geokätköily

Geokätköilyn suosio on kasvanut viime vuosina huimasti ja se on erinomainen tapa yhdistää ulkoilu ja aarteenetsintä. Lohjan alueella on useita geokätköjä, joiden etsiminen vie sinut paikkoihin, joihin et ehkä muuten tulisi tutustuneeksi.

5. Melonta ja vesiliikunta

Kuvankauniit järvimaisemat houkuttelevat vesille, joten miksi et hyppäisi kajakin tai kanootin kyytiin ja tutkisi Lohjanjärven saaria ja rantoja oman tahtisi mukaan. Myös kuljeskelu sup-laudan avulla on kasvattanut suosiotaan viime aikoina. Halutessasi voit myös osallistua järjestetyille melontaretkille, joista löytyy jokaiselle sopiva haastetaso.

6. Talvikalastus

Asiaankuuluviin varusteisiin pukeutuneena voi Lohjan luonnosta nauttia myös talvisin. Pilkkiminen on monille mitä parhain aktiviteetti raikkaassa ulkoilmassa. Lohjanjärven vedenlaatu on erinomainen, minkä ansiosta iso kuha ei ole lainkaan harvinainen näky pilkkijän saaliina.

Näihin parhaisiin vinkkeihin nojaten on helppo suunnitella retki Lohjalle, olipa mielessä sitten rentouttava perheviikonloppu tai aktiivinen kalastus- ja ulkoiluloma. Luonnonkaunis ympäristö ja runsas tarjonta aktiviteetteja varmistavat, että jokainen löytää itselleen sopivan tavan kerätä mahtavia muistoja Lohjan alueelta.

Parhaat vinkit kalastukseen, ulkoiluun ja retkeilyyn Lohjan alueella – Kuhan kalastuksen mekka

Etelä-Suomen helmi Lohja tarjoaa upeat puitteet monipuoliseen ulkoiluun ja retkeilyyn. Erityisesti Lohja tunnetaan kuhan kalastuksen mekkana, ja alueella onkin ainutlaatuinen kuhakanta. Tässä artikkelissa jaamme parhaat vinkit kalastukseen, ulkoiluun ja retkeilyyn Lohjan alueella.

Kalastus – Kuhan kalastus mekka

Lohjanjärvi on kuhan kalastajien unelmakohde. Järven reilunkokoinen kuha- ja ahvenkanta tarjoavat upeita mahdollisuuksia useiden kilojen saalismäärien saavuttamiseen. Parhaimpaan kuhan pyyntiaikaan kesällä voi järveltä saada jopa 15–20 kilon kuhasaaliin päivässä!

Kuhaa onnistut yleisimmin pyytämään heittouistelemalla tai vetouistelemalla. Vieheet kannattaa valita houkutteleviksi, esimerkiksi vaappujen tai lusikkauistimien avulla voi onnistua parhaiten. Tehokas tapa naruttaa kuhaa on myös vetolistaus tai sähkömoottorilla hiiviskely.

Ulkoilu

Lohjan kauniit järvi- ja metsämaisemat tarjoavat upeat puitteet ulkoilulle, pyöräilylle ja retkeilylle. Kyliin ja maisemiin voi tutustua useiden merkittyjen reittien ja karttojen avulla, joiden kautta voit löytää alueen helmiä.

Tee vaikkapa kävelyretki kauniilla rannoilla tai lähde patikoimaan jylhissä metsämaastoissa, joista löytyy myös runsaasti marja- ja sienestysmahdollisuuksia. Myös vesillä liikkuminen on Lohjan alueella vaivatonta – voit vuokrata veneen tai kajakin ja kierrellä rantautumassa saariin sekä idyllisiin venesatamiin tai rannoille.

Retkeily

Lohjan alueella on useita erinomaisia retkeilykohteita sekä kesällä että talvella. Tunnetuimpia kohteita ovat Torholan luola, Karkalin luonnonpuisto ja Sipoonkorven kansallispuisto.

Torhola on Suomen suurimpia luolia, jonka syvin kohta on noin 50 metriä maan alla. Luolasta löytyy monipuolinen kalkkilohkareinen maasto, joka mahdollistaa erilaiset maaperän kasvit.

Karkalinniemessä puolestaan pääset tutustumaan korkeisiin kallioihin, vanhoihin metsiin ja upeisiin merenranta-alueisiin. Luonnonpuisto tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän harvinaisia, kauniita maisemia ja villiä luontoa, joka sopii erinomaisesti retkeilyyn.

Sipoonkorven kansallispuisto laajoine metsineen ja jylhine kallioineen antaa erinomaiset mahdollisuudet sekä päiväretkeilyyn että pitkille vaelluksille. Kansallispuistossa voit myös yöpyä telttaillen tai tuvissa.

Lohja tarjoaa siis monipuolista ohjelmaa kaikille kalastuksen, ulkoilun ja retkeilyn ystäville – ota koppi vinkkiemme avulla ja lähde rohkeasti tutustumaan maisemiin!