Kesän ja talven riemut Länsi-Uudellamaalla: Uimapaikat, saunat, luistelu, pilkkiminen ja paljon muuta!

Kesän ja talven riemut Länsi-Uudellamaalla: Uimapaikat, saunat, luistelu, pilkkiminen ja paljon muuta! Länsi-Uusimaa tarjoaa upeat puitteet monipuoliseen vapaa-ajan viettoon niin kesällä kuin talvellakin. Alueen upeat luonnonmaisemat, historiaa huokuvat paikat ja

0 Comments

Kesän ja talven riemut Länsi-Uudellamaalla: Uimapaikat, saunat, luistelu, pilkkiminen ja paljon muuta!

Länsi-Uusimaa tarjoaa upeat puitteet monipuoliseen vapaa-ajan viettoon niin kesällä kuin talvellakin. Alueen upeat luonnonmaisemat, historiaa huokuvat paikat ja laaja kulttuuritarjonta tekevät alueesta erinomaisen matkailukohteen. Erityisesti kesän ja talven harrastemahdollisuudet ovat Länsi-Uudellamaalla vertaansa vailla. Tässä artikkelissa käymme läpi parhaita aktiviteetteja niin auringonpaisteen kuin lumenkin keskellä.

Uimapaikat
Kesäisten hellepäivien pelastus on virkistävä uintiretki alueelta löytyvillä uimarannoilla ja -paikoilla. Länsi-Uudellamaalla on tarjolla useita kauniita ja hyvin varusteltuja rantoja esimerkiksi Hangossa, Raaseporissa ja Lohjalla. Rannat sopivat niin lapsiperheille kuin nuorisollekin auringon akoinaista paistetta sekä rentoa tunnelmaa. Lisäksi monet rannat ovat aurinkotuolien äärellä.

Saunat
Ei ole kesää ilman saunaa! Lämmitä oma saunasi tai testaa paikallisen saunalle valikoima esimerkiksi Tammisaaren ja Hangon alueella. Saunoissa voit kokea perinteiset suomalaiset kansanperinteet, löylyttää rentoutuneena ja uida meressä tai järvessä. Monilla saunomispaikoilla on mahdollista järjestää saunaillan ystävien tai perheen kesken, mukana sisältyy usein myös grillimahdollisuus ja muita etuja.

Luistelu
Talviurheilun ystäville Länsi-Uusimaa tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia eri lajeihin. Yksi suosikkilajeista on ehdottomasti luistelu, jota voi harrastaa niin sisä- kuin ulkotiloissa. Esimerkiksi Hangossa ja Raaseporissa on hyvälaatuisia ja valaistuja ulkojääratoja, jotka ovat avoinna yleisölle ilmaiseksi. Sisähalleista löytyy lisää vaihtoehtoja erityisesti jääkiekkokaukaloita Lohjalla, Kirkkonummella ja Inkoon Monninkylässä.

Pilkkiminen
Pilkkiminen on monille suomalaisille tärkeä osa talvea. Se tarjoaa oivan mahdollisuuden nauttia raittiista ulkoilmasta ja sosiaalisesta kanssakäymisestä muiden pilkkijöiden kesken. Länsi-Uudellamaalla pilkkiminen onnistuu monilla järvillä ja merenlahdilla, kuten Lohjanjärvi, Hiidenvesi ja Inkoonlahden. Pilkkiessä kannattaa muistaa varustautua oikein: ota mukaan pilkkitarvikkeet, istuinalusta, lämpimiä vaatteita sekä eväät ja virvokkeet.

Paljon muuta
Uinti, saunominen, luistelu ja pilkkiminen ovat vain osa siitä monipuolisesta tarjonnasta, jonka Länsi-Uusimaa tarjoaa asukkailleen ja matkailijoilleen kesän ja talven riemuissa. Alueelta löytyy myös esimerkiksi retkeilyreittejä, puistoja, golfkenttiä, museoita ja gallerioita uteliaimmille. Lisäksi alueella järjestetään useita tapahtumia ympäri vuoden.

Länsi-Uusimaa on siis täydellinen kohde niin kesälomalaisille kuin talvimatkaajillekin, jotka haluavat kokea monipuolisia aktiviteetteja helposti saavutettavassa ja kauniissa ympäristössä. Koskaan ei ole liian myöhäistä tehdä suunnitelmia seuraavalle lomalle tai viikonloppureissulle – hyppää mukaan ja löydä itse Länsi-Uudellamaan riemut!

Kesän ja talven riemut Länsi-Uudellamaalla: Uimapaikat, saunat, luistelu, pilkkiminen ja paljon muuta!

Länsi-Uudenmaan alue on täynnä upeita maisemia ja luontoelämyksiä, jotka houkuttelevat niin paikallisia kuin turistejakin nauttimaan alueen monipuolisista kesän ja talven riemuista. Uimapaikoista saunoihin, ulkoilureiteistä lumisiin metsiin löytyy jokaiselle sopivia aktiviteetteja ja virkistystä ympäri vuoden.

Kesäisin Länsi-Uudellamaalla kukoistavat monet hiekkarannat, luonnonuimarannat ja kallioiset poukamat meressä. Esimerkiksi Lohjanjärven rantoja reunustavat useat uimapaikat, joissa voi pulahtaa virkistävään veteen helteisinä kesäpäivinä. Natura-vesistön erikoisuus ovat monet pienet saaret, joille voi kulkea esimerkiksi soutuveneellä tai kajakilla omatoimisesti retkeillen.

Saunomisen perinteet ovat syvälle juurtuneet suomalaiseen kulttuuriin, ja Länsi-Uudellamaalla löytyykin monia erilaisia saunoja niin yleiseen kuin yksityiseen käyttöön. Viihtyisiä saunavuoroja voi vuokrata esimerkiksi kunnan ylläpitämistä liikuntapaikoista, tai vaihtoehtoisesti yleisiä saunoja ja avantouintipaikkoja löytyy myös esimerkiksi Siuntion Hyvinvointikeskus Nunesjärveltä.

Talvisin Länsi-Uudellamaan monet hiihtokeskukset tarjoavat aktiivista tekemistä lumilautailijoille, alppihiihtäjille ja murtomaahiihtäjille. Tämän lisäksi alueella on useita luistinratoja ja jääkiekkokaukaloita, joissa voi luistella tai pelata lätkää paikallisten kanssa. Jääurheilusta innostuneiden kannattaa vierailla esimerkiksi Innan maisemaluisteluradalla Raaseporissa tai Kärkölässä sijaitsevalla Källmyrsrinken-luisteluradalla.

Pilkkiminen taas on varsinainen rauhoittumisen muoto monelle talviselle kalastajalle. Pilkkiongella varustautuneena voi lähteä jään päälle missä tahansa Länsi-Uudenmaan järvillä tai merenlahdilla. Muista kuitenkin varmistua, että pilkkimiskausi on käynnissä, eikä alueella ole rauhoitusaikoja tai -alueita.

Luontokohteita kierrellessään ei kannata unohtaa alueen rikasta kulttuurihistoriaa. Länsi-Uudenmaan kartanoita, linnoja ja kirkkoja kannattaa myös jättää aikaa tutustua. Esimerkiksi Mustion linna tarjoaa kauniit maisemat historiallisen miljöön ympäröimänä, samoin kuin Fiskarsin idyllinen ruukinalue vierailijoilleen.

Länsi-Uudenmaan alue tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia nauttia sekä kesän että talven riemuista laajemmaltikin esimerkiksi retkeilyn, pyöräilyn tai vaikkapa melonnan muodossa. Nämä aktiviteetit tarjoavat loistavan tavan tutustua alueeseen ja sen lumoaviin maisemiin kaikessa rauhassa.

Tutustu siis Länsi-Uudenmaan upeaan luontoon ja aktiviteetteihin, jotka sopivat niin perheille kuin yksittäisille seikkailijoillekin. Vietä unohtumaton loma tai viikonloppu täynnä elämyksiä tässä viehättävässä osassa Suomea!