Aktiivista lomaa saaristossa, merellä ja järvillä: Tutustu Länsi-Uudenmaan monipuolisiin aktiviteetteihin

Aktiivista lomaa saaristossa, merellä ja järvillä: Tutustu Länsi-Uudenmaan monipuolisiin aktiviteetteihin Länsi-Uudenmaan luonto kauniine saaristoineen, merimaisemineen ja viihtyisine järvineen tarjoaa upeat puitteet aktiiviseen lomaan. Alueelta löytyy tekemistä niin vesipedoille kuin vauhdikkaasta

0 Comments

Aktiivista lomaa saaristossa, merellä ja järvillä: Tutustu Länsi-Uudenmaan monipuolisiin aktiviteetteihin

Länsi-Uudenmaan luonto kauniine saaristoineen, merimaisemineen ja viihtyisine järvineen tarjoaa upeat puitteet aktiiviseen lomaan. Alueelta löytyy tekemistä niin vesipedoille kuin vauhdikkaasta maastoista nauttiville. Tässä koosteessa tutustumme alueen suosituimpiin aktiviteetteihin ja harrastusmahdollisuuksiin.

1. Melonta ja soutaminen
Mökkilomalle kuuluu ehdottomasti soutuveneen vuokraaminen tai melontaretki lähisaaristoon. Alueelta löydät useita erilaisia reittejä niin kokeneelle melojalle kuin vasta-alkajallekin. Kokeile esimerkiksi Inkoo-Järvisydän -reittiä, joka vie tutkimusmatkalle Inkoosta siifiläisen Järvisydän-matadorille.

2. Purjehdus
Länsi-Uudenmaan saaristo on purjehtijan paratiisi, ja monet laivayhtiöt järjestävät purjehduskursseja ja risteilyjä ympäri vuoden. Voit osallistua esimerkiksi Espoon Rantaraitilla Espoon Sellakalta lainattavaan purjeveneeseen tai nauttia rennon päivän meriluonnosta Blue Sky -veneellä.

3. Ratsastus ja hevostalli
Länsi-Uudenmaan maaseutumaisemat houkuttelevat tutustumaan alueen hevostarjontaan. Oman kylän tallilta voi vuokrata hevosen maastoretkille tai ratsastustunneille, ja erikoistuneet ratsastuskoulut järjestävät jopa maastoesteiden harjoittelua kilpailuhevosten kanssa.

4. Pyöräily
Hyvin hoidettujen pyörätieverkostoiden ansiosta Länsi-Uudellamaalla on helppo liikkua paikasta toiseen kaupunkipyörällä tai omalla menopelillä, ja useimmat kohteet tarjoavat sopivasti erilaista polkumaisemaa niin lapsiperheille kuin haasteita etsiville aktiivipyöräilijöillekin.

5. Kalastus
Alueen monipuolinen kalasto tekee Länsi-Uudenmaan vesistöistä suositun kalastuskohteen. Yleisiin kalapaikkoihin pääsee helposti, tai voit myös osallistua opastetuille kalaretkille esimerkiksi saaristossa majakoilla väritetty rantaraitti tarjoaa mahdollisuuksia sekundaarien täyttymiseen.

6. Paddelboard -lautailu
SUP-lautailu eli paddelboard-lautailu on kesän trendilaji, ja sitä voi kokeilla Länsi-Uudenmaan vesillä useissa paikoissa. Esimerkiksi Stand Up Paddleboard Espoo vuokraa lautoja viikonloppureissua tai pidemmillekin retkille.

7. Kajakkisafari
Koe saariston trooppinen tunnelma opastetulla kajakkisafarilla, joka sopii mainiosti myös ensikertalaisille. Monipuoliset reitit tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen luontoon ja sen moniin elinympäristöihin.

Tätä listaa voisi jatkaa loputtomasti, sillä Länsi-Uudenmaan aktiviteettitarjonta on yhtä monipuolista luontonsa kanssa. Kokeile rohkeasti uutta tai hae inspiraatiota vanhoista suosikeista ja viettää aktiivisen loman ihanassa Suomen luonnossa!

Aktiivista lomaa saaristossa, merellä ja järvillä: Tutustu Länsi-Uudenmaan monipuolisiin aktiviteetteihin

Kesäloma lähestyy ja moni suunnittelee aktiivista lomailua rauhallisessa ympäristössä. Mikä olisikaan parempi kohde kuin viettää päiviä saaristossa, merellä ja järvillä? Länsi-Uudenmaa tarjoaa erinomaiset puitteet monipuoliseen vesiaktiviteettien harrastamiseen. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia poimintoja alueen vaihtoehdoista.

Saaristoelämää Bromarvin ja Mathildedalin saaristokylissä

Länsi-Uudenmaan saaristosta löytyy mielenkiintoisia, kauniita ja tunnelmallisia kyliä erilaisilla palveluilla ja nähtävyyksillä. Esimerkiksi Bromarv sijaitsee Raaseporin edustalla. Bromarvissa voit tuntea aidon saaristolaiskylän ilmapiirin niin viettämällä aikaa vierasvenesatamassa kuin ulkoiluretkillä luonnonsuojelualueille. Palveluvalikoima sisältää mm. kauppoja, yöpymispaikkoja, kalastusveneitä, ravintoloita ja muita aktiviteettejа.

Mathildedalin Ruukkialue taas kietoo matkailijan menneen aikakauden tunnelmaan. Alueelta löytyy mm. kahviloita, ravintoloita, gallerioita ja muuta ohjelmaa. Mathildedal on erinomainen tukikohta saariston tutkimiseen.

Nauti merellisestä liikunnasta Fiskarsin lahdella

Purjehduksesta kiinnostuneille Länsi-Uudenmaan alue tarjoaa upeita maisemia ja olosuhteita. Esimerkiksi Fiskarsin lahdelta löytyy venevuokrausta tai voit osallistua purjehduskursseille, joiden avulla saat taittumaan tuulista matkaa Turun saaristossa. Myös SUP-lautailu on kasvattanut suosiotaan viime vuosina, ja Fiskarsin lahdella lautasilla voi kruisailla eri puolille suojaisia rantoja tai vauhdikkaampaa menoa kaipaavat voivat ottaa aallonpohjista mittaa.

Järvien helmiä: Storsvikin uimaranta Karjaalla ja Lohjanjärvi

Länsi-Uudenmaan alueella on myös lukuisia sisävesijärviä, jotka tarjoavat mainiot puitteet aktiiviseen vesiaktiviteettien harrastamiseen. Esimerkiksi Storsvikin uimaranta Karjaalla on perheystävällinen paikka, jossa voi nauttia päiväretkestä luonnon helmassa ja pulahtaa uimaan kauniissa järvimaisemissa.

Lohjanjärvi puolestaan on suurempi järvi, jonka rannat tarjoavat lukuisia aktiviteetteja. Vuokraa kanootti tai kajakki ja tutustu Lohjanjärven salmiin, saariin ja lahtivirkistysalueisiin – tai miksi et nappaisi mato-onkea mukaan ja istahtaisi rauhalliselle kalastusretkelle?

Yhteenveto

Länsi-Uudenmaan alue tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet aktiiviseen lomailuun niin saaristossa kuin sisävesillä. Kauniit maisemat, raikas meri- ja järviluonto sekä runsas aktiviteettitarjonta houkuttelevat viettämään aktiivista kesälomaa näiden vesien äärellä.